top of page
asperge

Aanbod

Kinder- & jongerendiëtiek

Door te luisteren naar de noden en behoeftes bij ouder én kind werken we samen aan haalbare doelen en een gezond voedingspatroon. Omdat elk kind/jongere uniek is, bestaan er geen pasklare antwoorden. Persoonlijk advies staat centraal in mijn aanpak en daarbij zijn ouder(s) en kind(eren) of jongere(n) de belangrijkste partners. Samen buigen we problemen om tot vaardigheden die op een speelse wijze verder ontwikkeld worden. 

De duur van de begeleiding is afhankelijk van de individuele situatie, de doelstellingen, motivatie en mogelijkheden. 

Gezonde voeding & lichaamssignalen herontdekken

Weet je niet zeker of je nu koolhydraatarm moet eten? En hoe zit het met intermitterend vasten? Is het oké om tussendoortjes te eten? Moet ik een probioticum nemen? Is ontbijt echt zo belangrijk?

Er is een hele lading informatie over voeding en dit kan overweldigend en verwarrend zijn, vooral op sociale media. Het is moeilijk om te weten wie je moet geloven. Ik ben ervan overtuigd dat jij de expert van je lichaam bent, en samen met mijn kennis en ervaring in voeding, kunnen we een oplossing vinden die voor jou werkt. 

Emo-eten & eetbuien

Hier wordt meer ingegaan op de diepere oorzaak van het eetprobleem. We staan stil bij de gedachtenpatronen die jou ervan weerhouden om te luisteren naar je lichaam en hoe je hier verandering in kan brengen.

Je zelfwaardering zal weer terugkomen en lichamelijke klachten worden minder.

Dit traject hangt nauw samen met de begeleiding naar intuïtief eten, want alles houdt verband met elkaar. Tijdens het intakegesprek zal dit duidelijker aanbod komen. 

Eetstoornissen

De begeleiding van eetstoornissen vraagt een persoonlijke aanpak. Ik zoek samen met jou naar de juiste motivatie om het traject te starten. Het traject bestaat uit een stukje educatie, juist voedingspatroon, lichaamssignalen, zelfzorg en acceptatie. Valkuilen en hindernissen worden samen besproken. Naast het voedingsaspect, komt het psychologisch luik ook zeker aan bod. Ik vind het belangrijk om me regelmatig bij te scholen, zo geef ik steeds onderbouwd en correct advies mee. 

Hart- & vaatziekten

Hoge bloeddruk, gestegen cholesterol of andere thematiek.

Een hoog gehalte aan cholesterol is de meest voorkomende aandoening in het westen en één van de belangrijkste oorzaken van hartfalen.

Een switch in de manier van omgaan met voeding en het eeuwig strijden kan veel schade voorkomen. Ook het beweegaspect komt aan bod. 

eetstoornissen
emo-eten & eetbuien
gezonde voeding & IE
kinder- & jongerendietiek
bottom of page